Ereleden

probus-logo-2015-klein

Probus Hillegom Lisse 1990 benoemt leden met bijzondere verdiensten tot erelid. In de afgelopen jaren zijn de volgende ereleden benoemd:

Wim de Bruin 

Wim de Bruin is mede-oprichter van Probus Hillegom-Lisse 1990 in januari 1990. Wim was in zijn werkzame leven directeur van de RABO Bank in Lisse. Hij kende veel mensen in Lisse. Dat was gemakkelijk als er iets georganiseerd moest worden in Lisse.

Hij is in januari 1994 benoemd als penningmeester en dat is hij geweest tot en met 2007.

Wim was een man van weinig woorden, maar hij gaf heel nadrukkelijk aan wat goed was voor onze vriendenclub. Hij heeft zich ingezet om van de vereniging een vriendenclub te maken.

In 2009 ging zijn gezondheid achteruit en moest hij per 1 september 2009 zijn lidmaatschap opzeggen.

Op voordracht van Jan Noordam is toen besloten hem als erelid te benoemen en dit werd unaniem gesteund wegens zijn grote verdienste als medeoprichter en jarenlange penningmeesterschap.

Wim der Nederlanden 

Wim kwam op 23 november 1999 kennismaken met Probus Hillegom-Lisse 1990 en dit werd voor hem iets waar je vriendschap vindt en kunt geven.

Wim was eigenaar van de Electro-technische winkel en de Hoofdstraat in Hillegom en kende veel mensen in de Bollensteek. Wim werd al snel gevraagd voor de Ballotagecommissie.

Hij heeft veel mannen geworven om lid te worden van onze Probusclub. Wim was een man van weinig woorden, maar aan zijn ogen kon je al snel zien of hij het met zaken eens of niet eens was. Wim was een man die hield van gezelligheid en er moest in de bijeenkomsten ook niet te veel “vergaderd” worden, maar de onderlinge band versterken vond hij veel belangrijker.

Wim is tot zijn overlijden lid van de ballotagecommissie gebleven, maar kort voor zijn heengaan in 2012 is hij unaniem door de leden benoemd als erelid.

Piet Heemskerk

Piet Heemskerk is het negende kind van Willem Heemskerk en Johanna Rotteveel. Na de lagere school ben ik naar de ambachtsschool in Leiden gegaan, daarna in diverse garagebedrijven gewerkt en heb in de avond verder gestudeerd. De cursus Bovag leerlingmonteur- hulpmonteur – 2e monteur afgerond en ook het middenstands- en patroonsdiploma autotechniek gehaald. Toen ik de cursus 1e monteur volgde, overleed mijn vorige werkgever en kon ik op 24 jarige leeftijd het bedrijf overnemen en werd ik al snel subdealer van Volvo. Op 14 november 1959 ben ik getrouwd met Rika Zonneveld en zijn wij boven de garage gaan wonen. Later ben ik hoofddealer van Volvo geworden, zoals je ziet niet gestudeerd, maar wel al werkende wat bijgeleerd. Via Volvo, (die steeds meer met nieuwe dingen kwam) heb ik vele technische en ook managementcursussen gevolgd. Op 55 jarige leeftijd is mijn bedrijf overgenomen door onze oudste zoon Wim. Een jaar later heb ik met mijn tweede zoon Hans een Volvo dealer overgenomen in Alphen a.d. Rijn en dat 2 jaar later aan hem overgelaten. Tot en met mijn 65e jaar heb ik hand- en spandiensten verleend aan alle twee de bedrijven. Piet heeft zich meer als verdienstelijk gemaakt voor Probus Hillegom-Lisse 1990. 

Paul van Lent

Geboren 03-12-1926 te Bandoeng, Ned.-Indië. Getrouwd met Nora Lutraan lid van Probus voor Dames. Samen de trotse ouders van 5 zonen. De lagere school en het middelbaar onderwijs heeft Paul gedeeltelijk in NI en Nederland gevolgd. Gedurende de Japanse bezetting van NI was hij geïnterneerd in diverse jongenskampen op Java. Na de capitulatie van Japan in 1946 geevacueerd naar Nederland. In 1949 gekozen voor de Nederlandse nationaliteit. Op basis van Londens diploma ingeschreven aan de TH-Delft voor de opleiding tot vliegtuigbouwkundig ingenieur. Afgestudeerd in 1952 en loopbaan begonnen bij de vliegtuigfabriek Fokker als chef eindmontage Gloster Meteor. Sindsdien altijd werkzaam geweest en carriére gemaakt bij Fokker of daarmee geliéerde ondernemingen of instanties, nationaal en /of internationaal in voornamelijk de militaire sector. In 1988 uitgetreden, met de VUT en benoemd tot Ridder in de orde van Oranje –Nassau. Vanaf 1976 tot 2019 woonde Paul in Lisse. Hij is vanaf de oprichting van Probus Hillegom-Lisse een zeer gewaardeerd lid geweest. Paul en Noortje verhuizen naar Eindhoven om dichter bij de kinderen te wonen.